Zwitserlandmarketing

Zakendoen in Zwitserland, voor Nederlandse toeleveringsbedrijven met interesse in Zwitserse fabrikanten van precisiemachines, -apparaten en -instrumenten.

THEEUWEN marketing plus heeft in haar bijna 25-jarig bestaan zeer interessante zakelijke Zwitserse contacten opgebouwd tijdens de vele acquisitietrajecten. 

Zodoende hebben wij tal van Nederlandse relaties binnen kunnen loodsen bij Zwitserse producenten, in met name de precisiemachinebouw, medtech, aviation & aerospace, robotica & drone tech, productie van analyse- & meetapparatuur, horloge-industrie etc.

Made in Switzerland, ook met Nederlandse componenten. Bouw met ons je klantenkring verder uit in Zwitserland, neem contact op!

Rheintal oberhalb Bruns - september 2023

Swiss projects

Speciaal voor bedrijven die zich ook toeleggen op export naar Zwitserland is het nu extra interessant om ons in de arm te nemen. Tot voor kort werd door ons de Zwitserse acquisitie namelijk ondergebracht in de algemene D/A/CH trajecten. 

Zo maken we het nu mogelijk om je specifiek op die Schweiz te richten. Die Schweizer Tech-Industrie maakt op deze zeer gerichte manier nog meer contact met Nederlandse toeleveringsbedrijven. 

Kom in direct contact met specifieke Zwitserse bedrijven en nieuwe contactpersonen

MEM-industrie

MEM-industrie

mechanische, elektrische en metaalindustrie
De mechanische, elektrische en metaalindustrie (MEM-industrie) is een van de grootste exportsectoren en is goed voor ongeveer 70 miljard Zwitserse frank of één kwart van de totale Zwitserse export. Zwitserland is qua omzet een van de grootste exporteurs van machines ter wereld. Meer dan de helft van de export gaat naar de EU, voornamelijk naar Duitsland. Vandaag de dag behoren deze bedrijven tot de meest concurrerende ter wereld, vooral op het gebied van gereedschapsmachines, maar ook textiel- en drukmachines.
Werktuigmachines

Werktuigmachines

precisie op het hoogste niveau
Zwitserse fabrikanten van industriële werktuigmachines maken wereldwijd erkende producten die variëren van eenvoudige, kleine machines tot snelle, uiterst nauwkeurige en flexibele machines. Men richt zich op hoge precisie, prestaties, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Ze leveren aan kwaliteitsbewuste klanten in de gereedschaps- en matrijzenbouw, medische technologie, telecommunicatie, auto- en vliegtuigindustrie en algemene machinebouw. Een veelzijdige hightech sector die hoogwaardige technologische oplossingen biedt in alle belangrijke sectoren van het (bedrijfs)leven.
Horloge-industrie

Horloge-industrie

grootste horloge-exporterende land ter wereld
De Zwitserse horloge-industrie is voornamelijk actief in het luxesegment en genereert ongeveer 4% van het bruto binnenlands product. In termen van waarde is Zwitserland 's werelds grootste horloge-exporterende land, ver voor Azië. Dit ondanks het feit dat er aanzienlijk kleinere hoeveelheden worden geëxporteerd. De horloge-industrie biedt werk aan 60.000 mensen in Zwitserland en genereert een omzet van ongeveer CHF 25 miljard, wat overeenkomt met 4% van het bruto binnenlands product. Er zijn ongeveer 700 bedrijven in de horloge-industrie in Zwitserland.
Robotica en drone tech

Robotica en drone tech

robots en unmanned aerial vehicles
Robotisering, de toenemende inzet van robots en automatisering in verschillende sectoren, is een belangrijke ontwikkeling in Zwitserland. Deze trend heeft aanzienlijke invloed op diverse aspecten van de Zwitserse samenleving en economie. Robotica treft men hoofdzakelijk aan binnen de volgende sectoren: industrie en productie, gezondheidszorg, landbouw, logistiek en transport. Zwitserland heeft een wereldwijde reputatie als leider in drone-innovatie. Denk dan aan drone-technologie met toepassingen in diverse sectoren zoals innovatie en onderzoek, commerciële toepassingen, logistiek en bezorgdiensten. Er zijn verschillende innovatieve bedrijven en start-ups in Zwitserland die zich richten op drone-technologie voor landmeetkunde en mapping of medische bezorgdiensten.
Fotonica

Fotonica

optische industrie
Fotonica gaat over het benutten van de eigenschappen van licht voor technische ontwikkelingen. Het Zwitserse industrienetwerk voor ontwikkelaars, fabrikanten en leveranciers van fotonica en optische systemen en hun componenten richt zich op deze belangrijke technologie die draait om het medium licht. Optische technologieën zijn divers en variëren van lasers, lasersystemen voor materiaalverwerking, beeldverwerking en meettechnologie tot medische en informatietechnologieën. Toepassingen vindt u in moderne lasergebaseerde precisieproductie, optische metrologie en beeldverwerking, opto-elektronica en elektro-optica, ontwerp en modellering van fotonische systemen, micro-technologieën.
MedTech

MedTech

medische technologie
MedTech in Zwitserland is een dynamische en innovatieve industrie die wordt gekenmerkt door zijn hoge kwaliteit, sterke onderzoeksbasis en internationale focus. Het speelt een cruciale rol in de Zwitserse economie en heeft het potentieel om aanzienlijke vooruitgang in de gezondheidszorg mogelijk te blijven maken. Medische technologie omvat een breed scala aan toepassingen die gericht zijn op het verbeteren van de diagnose, behandeling en bewaking van ziekten en medische aandoeningen. Enkele belangrijke toepassingen van medische technologie: Diagnostiek, therapie, implantaten en protheses, patiëntmonitoring, revalidatie, preventie, spoedeisende geneeskunde, tandheelkundige technologie.
Bewerkte foto's website-10
Toggenburg - september 2023

Sparren met ons inzake uw Zwitserlandexpansie?!

Welkom bij THEEUWEN marketing plus, hét marketingteam met een sterke passie voor proactieve marktbewerking van zowel de Duitse als Zwitserse Maakindustrie.

Contact >

Zwitserland hoezo?!

Tijdens ons frequent verblijf de afgelopen jaren in dit Alpenland heeft natuurlijk niet alleen de machine- en apparatenbouw onze aandacht getrokken maar ook juist de Zwitserse cultuur, het contact met de inwoners en het geweldige landschap ons doen besluiten ons zakelijk aanbod te vergroten. We slaan de brug tussen Nederlandse toeleveranciers en de Zwitserse markt. Met ruime ervaring in de Duitstalige landen begrijpen we de specifieke behoeften en culturen in de landen maar al te goed. 

Hierdoor kunnen we jouw stap naar de Zwitserse markt moeitelozer en winstgevender maken. 

Contact

info@theeuwenmarketingplus.nl

+31 6 8350 9800 / +49 5941 988 324

Lilienweg 6, D-49828 Neuenhaus

Copyright © 2023 THEEUWEN marketing plus. Alle rechten voorbehouden.